Как започнахме ?

Точно преди една година, в един ден понеделник, две от най-големите централни улици в Пловдив осъмнаха с  два Билборда, на които пишеше „Чудесата се случват.” Сигурно много хора са се питали какво точно рекламират и малко от тях са разбрали.

Те имаха обаче своята роля – реклама на това,  че не бива да  сме безразлични как се раждат децата ни и че ние родителите им сме главните герои в този филм.

Какво се случи?

Точно една година измина и от както „Ели за мамите” е он-лайн.  Идеята за този  този  блог отлежаваше дълго и сигурно щеше да мине още време,  ако не се беше случило нещо:

Като за начало на блога споделих с вас един разказ за  Раждането на Надя , която ме беше поканила за нейна дула. Пътя , който изминаха тя и нейния съпруг Стоян,  беше изпълнен трудни и важни решения. Накратко : Надя очакваше третото си дете след две оперативни раждания. Беше решила да изживее естественото раждане , почти с цената на всичко. В стремежа си лекарите да я разубедят, понякога използваха  тежки заплахи. Колкото силна и решителна да беше Надя, това нямаше начин да не я разстрои и да развали баланса ѝ. В разговорите ни , докато обсъждахме различни варианти, тя често казваше: „ Ако оживея , в центъра на Пловдив ще сложа мой Билборд, за да видят пловдивчани , че е възможно и че съм жива”. Случва се ако знаеш защо го искаш и колко е важно това за всяка майка.

Аз си признавам , честно, че си мислех , че тя само така си говори. И че след  като мине раждането и отмине  спомена за лошите мисли , ще забрави за това. Но явно все още не познавах Надя добре.

Всичко мина благополучно и  месец – два след раждането на Сияна, един ден Надя се обади и каза че снимките за Билборда са готови , само трябва да се даде web адрес , където ще бъде качен разказа.

Нямах много време да мисля. Така набързо направихме блога и още по- бързо на 18.11.2012 г. беше он-лайн.

През тази една година присъствах на различни и противоречиви раждания , запознах се с нови хора , които са вложили усилията си в подобни дейности и които вярват в промяната. Всичко това ми даде нови идеи, сили и мотив да продължа нататък. Аз направих и своята равносметка, която ще споделя с вас в началото на 2014г.

Направете я и вие.

Leave a reply

required

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>